miercuri, 13 iunie 2012

Paine cu sana si seminte de in

Probabil stiti ca suntem fani paine de casa, si in mod special cu seminte. De data asta am facut cu seminte de in.

Ingrediente:
500 g faina alba
25 g drojdie
200 ml sana
1 ou fazan
100 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
1 lingura rasa sare



Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii.
Cand drojdia a crescut, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana.
Am incorporat si oul...
 iar la final semintele de in
Am framantat aluatul pana a devenit elastic (cca 10 minute), adaugand treptat si uleiul de masline. Am pus bila intr-un vas, pe care l-am acoperit cu folie, si am lasat la crescut.
 Cam asa arata dupa 45 minute.
Pe masa infainata am format painica, pe care am pus-o intr-un vas de yena uns in prealabil. Am acoperit vasul cu folie si am mai lasat la crescut 30 minute. Aici am gresit... ptr ca aluatul nu a putut creste calumea si s-a .. latit :)
Am dat vasul la cuptorul preincalzit, in care imediat am aruncat o ceasca de apa, intr-o tava asezata pe fundul cuptorului, inchizand rapid usa.
Am lasat painica la cuptor 40 minute.
A iesit o paine frumoasa si gustoasa, chiar daca nu a fost foarte inalta!
Pofta buna va doresc!

25 de comentarii:

  1. Simona draga, ai venit la fix cu painica...ca nu mai am nici macar o firimitura in casa! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am venit dupa mirosul apetisant.O painica delicioasa,stii doar cat imi place painea de casa.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozava painica! Abia astept sa o incerc! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. cand e vorba de paine, hop si eu, ador mirosul pe care-l lasa in casa, iar de gust ce sa mai zic. Painea ta arata asa de apetisanta, ma indemni sa fac iara saptamana asta ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte reusitã, ador mirosul de pâine caldã! am sa mã servesc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Simona draga ai facut o minunatie de paine. Am preluat reteta dar de cca 2 saptamani mancam fara. Oricum cu prima ocazie o fac si eu. Iar "blatul" de lemn arata intr-un mare fel. Felicitari, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Poliana, stiam eu ca nimeresc bine! :)) Pup cu drag
    @Mihaela, facem schimb! Eu vreau o floricica :) Pupici
    @Alina, ti-o recomand cu drag! Pupici
    @Strumfita, heheh .. iar te pacalesc si faci paine! :)) Te pup dulce
    @Ramona, serveste cu placere. Pup
    @Ghiocela, nici noi nu prea mai mancam paine... de aceea si fac destul de rar. Buturuga o am de la socramiu` :) ptr decor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumoasa si pufoasa este painica ta! Si mie imi plac semintele de in, pe sau in painica de casa :)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa parerea mea painea de casa nu trebuie sa fie neaparat inalta,ci rumena si pufoasa asa ca a ta.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmm, ce pufoasenie!!O bunatate de painica!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac painitele cu seminte!Foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Fancy Cake, din pacate in ultimul timp nu prea mai mancam paine, deci le fac destul de rar. Pupici
    @Danutza, noua ne plac toate semintele (in, susan, dovleac, floarea soarelui, mac) in painica! Pupici
    @Flory, asa este, dar as fi vrut sa iasa mai inalta. La mine s-a "latit" din cauza foliei pe care am pus-o pe vasul de yena, la crescut.. ar fi trebuit sa-l las descoperit. Pupici
    @Licuta, de pufoasa a fost tare pufoasa, doar cam turtita :) Pup
    @Teo, si noua!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Pufoasa si delicioasa!Ce e sana?un fel de lapte acru?

    RăspundețiȘtergere
  14. Grozava painica:)!!!!Felicitari! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Paine de casa!!! O ador!!! Arata tare pufoasa! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cine ar putea refuza o paine pufoasa, proaspata facuta in casa, arata tare bine. Si noi mari fani paine de casa ;))!

    RăspundețiȘtergere
  17. Vorba lui Alice, nimeni nu poate refuza o painica asa pufoasa ca a ta!

    RăspundețiȘtergere
  18. O textura tare frumoasa are pîinea!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai , iarasi imi faci pofta cu painici ??/ Eu nu mai apuc sa fac !!! :(((

    RăspundețiȘtergere
  20. @Paradis, sana merge inlocuit cu lapte acru. Te pup
    @Maria, multumesc! Pup
    @Adela, da, a iesit pufoasa! Pupici
    @Haplea, mercic
    @Alice, cui nu i-ar place?! Pupici
    @Cristina, asa este! Pup
    @Maya, multumesc! Te pup
    @Adina, lasa ca tu faci alte bunatati. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. O bunatate de paine ai facut aici! Pentru mine este un domeniu plin de mistere!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Oltean, principalul secret este framantatul... si momentul in care simti aluatul, restul... e la alegere :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Ff tare! Ce frumos arata. N-am facut nicioadata painici, adr pe aceasta promit ca o incerc. :)

    RăspundețiȘtergere