Probabil stiti ca suntem fani paine de casa, si in mod special cu seminte. De data asta am facut cu seminte de in.
Ingrediente:
500 g faina alba
25 g drojdie
200 ml sana
1 ou fazan
100 ml apa calduta
3 linguri ulei de
masline
1 lingura rasa sare
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii.
Am framantat aluatul pana a devenit elastic (cca 10 minute), adaugand treptat si uleiul de masline. Am pus bila intr-un vas, pe care l-am acoperit cu folie, si am lasat la crescut.
Pe masa infainata am format painica, pe care am pus-o intr-un vas de yena uns in prealabil. Am acoperit vasul cu folie si am mai lasat la crescut 30 minute. Aici am gresit... ptr ca aluatul nu a putut creste calumea si s-a .. latit :)
Am dat vasul la cuptorul preincalzit, in care imediat am aruncat o ceasca de apa, intr-o tava asezata pe fundul cuptorului, inchizand rapid usa.
Am lasat painica la cuptor 40 minute.
Simona draga, ai venit la fix cu painica...ca nu mai am nici macar o firimitura in casa! Pupici!
RăspundețiȘtergereAm venit dupa mirosul apetisant.O painica delicioasa,stii doar cat imi place painea de casa.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Grozava painica! Abia astept sa o incerc! Pup
RăspundețiȘtergerecand e vorba de paine, hop si eu, ador mirosul pe care-l lasa in casa, iar de gust ce sa mai zic. Painea ta arata asa de apetisanta, ma indemni sa fac iara saptamana asta ;) Te pup
RăspundețiȘtergereFoarte reusitã, ador mirosul de pâine caldã! am sa mã servesc si eu :)
RăspundețiȘtergereSimona draga ai facut o minunatie de paine. Am preluat reteta dar de cca 2 saptamani mancam fara. Oricum cu prima ocazie o fac si eu. Iar "blatul" de lemn arata intr-un mare fel. Felicitari, te pup.
RăspundețiȘtergere@Poliana, stiam eu ca nimeresc bine! :)) Pup cu drag
RăspundețiȘtergere@Mihaela, facem schimb! Eu vreau o floricica :) Pupici
@Alina, ti-o recomand cu drag! Pupici
@Strumfita, heheh .. iar te pacalesc si faci paine! :)) Te pup dulce
@Ramona, serveste cu placere. Pup
@Ghiocela, nici noi nu prea mai mancam paine... de aceea si fac destul de rar. Buturuga o am de la socramiu` :) ptr decor!
Ce painici frumoase faci!
RăspundețiȘtergereCe frumoasa si pufoasa este painica ta! Si mie imi plac semintele de in, pe sau in painica de casa :)
RăspundețiȘtergerePup!
Dupa parerea mea painea de casa nu trebuie sa fie neaparat inalta,ci rumena si pufoasa asa ca a ta.Pupici
RăspundețiȘtergereMmm, ce pufoasenie!!O bunatate de painica!Pup!
RăspundețiȘtergereImi plac painitele cu seminte!Foarte frumoasa!
RăspundețiȘtergere@Fancy Cake, din pacate in ultimul timp nu prea mai mancam paine, deci le fac destul de rar. Pupici
RăspundețiȘtergere@Danutza, noua ne plac toate semintele (in, susan, dovleac, floarea soarelui, mac) in painica! Pupici
@Flory, asa este, dar as fi vrut sa iasa mai inalta. La mine s-a "latit" din cauza foliei pe care am pus-o pe vasul de yena, la crescut.. ar fi trebuit sa-l las descoperit. Pupici
@Licuta, de pufoasa a fost tare pufoasa, doar cam turtita :) Pup
@Teo, si noua!! Pupici
Pufoasa si delicioasa!Ce e sana?un fel de lapte acru?
RăspundețiȘtergereGrozava painica:)!!!!Felicitari! Pupici
RăspundețiȘtergerePaine de casa!!! O ador!!! Arata tare pufoasa! Pupici!
RăspundețiȘtergereExcelent arata!
RăspundețiȘtergereCine ar putea refuza o paine pufoasa, proaspata facuta in casa, arata tare bine. Si noi mari fani paine de casa ;))!
RăspundețiȘtergereVorba lui Alice, nimeni nu poate refuza o painica asa pufoasa ca a ta!
RăspundețiȘtergereO textura tare frumoasa are pîinea!
RăspundețiȘtergereMai , iarasi imi faci pofta cu painici ??/ Eu nu mai apuc sa fac !!! :(((
RăspundețiȘtergere@Paradis, sana merge inlocuit cu lapte acru. Te pup
RăspundețiȘtergere@Maria, multumesc! Pup
@Adela, da, a iesit pufoasa! Pupici
@Haplea, mercic
@Alice, cui nu i-ar place?! Pupici
@Cristina, asa este! Pup
@Maya, multumesc! Te pup
@Adina, lasa ca tu faci alte bunatati. Pupici
O bunatate de paine ai facut aici! Pentru mine este un domeniu plin de mistere!
RăspundețiȘtergere@Oltean, principalul secret este framantatul... si momentul in care simti aluatul, restul... e la alegere :)
RăspundețiȘtergereFf tare! Ce frumos arata. N-am facut nicioadata painici, adr pe aceasta promit ca o incerc. :)
RăspundețiȘtergere