Ingrediente:
2 dovlecei potriviti
½ ardei gras rosu
2 fire ceapa verde
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1 morcov
2 linguri orez
4 rosii coapte
2 linguri bors magic
ulei
sare
3 litri apa
leustean
patrunjel
Ceapa am tocata marunt
si am pus-o la calit in putin ulei.
Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin
razatoarea mare si am taiat si cateva
rondele. Am adaugat si radacinoasele peste ceapa inmuiata putin, iar la urma am
pus si ardeiul tocat. Am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat 3 litri de
apa calduta, adaugand 1 lingura de sare.
Am lasat sa fiarba cca 30 minute. Am
adaugat dovlecelul curatat si taiat bucati si orezul si am mai lasat cateva
minute. Intre timp am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si le-am tocat
marunt. Le-am adaugat si pe acestea in ciorbita. Cand toate legumele au fost
fierte am adaugat borsul si verdeata tocata marunt, am portivit de sare si am
oprit focul.
Corect....eu as alege mereu asta ador astfel de ciorbite, arata yummy!
RăspundețiȘtergere@Alice, si noua ne plac ciorbitele de legume! :) Pupici
RăspundețiȘtergereLa noi nu lipseste ciorba, chiar acum se joaca al mare cu lingura printr-o ciorba de afumatura ;) Pupici
RăspundețiȘtergereCiorba de legume as manca in fiecare zi!!!Mmm, delicioasa!Pup!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!!!!!!!!!Maine o execut,este numai buna la dieta mea.Pup!
RăspundețiȘtergere@Antonina, am papat si eu ieri la mama o ciorbita de porc afumat :) Pupici
RăspundețiȘtergere@Licuta, si al meu la fel! Eu... as mai scapa si la o carnita.. :) Pup cu drag
@Milica, este foarte buna ptr dieta :) Te pup si succes!
Foarte delicioasa ciorbita ta. Dovlecelul e tare pe placul meu. Clar ca merge o ciorbita dupa atatea gratare si prajituri :)) Pupici
RăspundețiȘtergereImi place la nebunie dovlecelul, dar inca ciorbita nu am facut, doar dovlecel scazut si pane. Pe viitor am sa iau in calcul si ciorbita ta, pentru ca imiplace reteta:)!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergere@Poliana, multumesc! A mers la fix dupa atata carne! Pupici
RăspundețiȘtergere@Maria, este foarte buna! Eu folosesc dovlecel si la ciorbita de legume, unde pun cam tot ce gasesc prin frigider :) sau piata. Te pup
si eu am simtit nevoia imperioasa de dovlecel zilele trecute, asa ca l-am bagat in toate mancarurile servite! te pup!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult,dar numai mie.Carnivorii nici nu vor sa auda.
RăspundețiȘtergerePupicei!
Am si eu acasa o situatie asemanatoare cu Dia, dar fac supa crema de dovlecel si asa am impacat pe toata lumea :D!!Mie imi plac ciorbitele la nebunie :). Pupici!!
RăspundețiȘtergere@Adnia, si mie-mi place in multe combinatii! Pupici
RăspundețiȘtergere@Mihaela, ptr carnivori, data viitoare! :) Pupici
@Fantezie, n-am facut niciodata supa-crema, dar trebuie sa ma apuc de treaba. Pupici
Favorita mea ciorba de dovlecei!yammy...mă duc sa-mi termin placinta de dovlecei:)rămasă de ieri:).xoxo
RăspundețiȘtergereVad ca ai avut multi musterii la ciorbica asta si cred ca ai terminat-o deja:)Asa ca imi fac maine singura ca tare imi place!
RăspundețiȘtergerePersonal, sunt ciorbar rau de tot! Perfecta pentru gusturile mele!!
RăspundețiȘtergereMinunata aceasta ciorbita! Chiar ma apuc sa fac si eu una acum...
RăspundețiȘtergereCUM SE CURĂȚĂ DOVLECII?DE SĂMÂNȚĂ? DE COARJA?MULTUMESC
Ștergere@Paradis, n-am facut niciodata placinta cu dovlecel... Deci, poate-mi dai si mie o bucata :) Pup
RăspundețiȘtergere@Teo, ptr tine am facut una acum, cu dovlecel si fasole verde. Cred ca-i buna si asta, nu?! Pupici
@Oltean, ma bucur ca-ti este pe plac ciorbita! Si eu am mancator de ciorbe! :)
@Cristina, si eu am mai facut azi o ciorba de dovlecel cu fasole verde! Pupici
DEJA M'AM APUCAT SI NU STIU CUM SĂ FAC CU DOVLECII!ÎN PRINCIPIU SI COARJA ESTE BUNĂ DAR DEPINDE DE REȚETĂ
ȘtergereCUM CURĂȚ DOVLECEII ?PE CAPETE?DE COARJA?DE SEMINȚE?
RăspundețiȘtergere