Ingrediente:
1 kg burta prefiarta
4 picioruse de porc (sau os de vita)
1 kg burta prefiarta
4 picioruse de porc (sau os de vita)
3 morcovi
2 pastarnaci
2 cepe
1 telina micuta
2 tije praz
otetul de la 1 borcan (400g) gogosari murati + cateva bucati de gogosar
5 galbenusuri
5 galbenusuri
800 g smantana
6 catei usturoi
Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.
Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine.
Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte (si am facut din ele o gustoasa salata de boeuf), iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba.
Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa, si la primul clocot am adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min.
Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari (cca 250 ml), adaugand si cateva bucati de gogosar taiat fasii.
In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.
Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei.
Felicitari!Ti-a iesit de nota 10.PUPICI!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut,in we cred ca bag si eu una :)!Pupici
RăspundețiȘtergere@Milica, multumesc frumos! Te pup
RăspundețiȘtergere@Flory, si eu tot in we fac de obicei ciorbita.. :) Pupicei
Preferata mea!
RăspundețiȘtergereCe buna este... nu am mai facut demult. Noi o facem insa cu oase de vita in loc de picioare de porc. Dar e interesanta si varianta ta. Pupici!
RăspundețiȘtergere@Fancy Cake, si a mea!!! Pup
RăspundețiȘtergere@Sara&Miki, o fac si cu oase de vita (desi am vazut ca n-am postare), dar cand nu gasesc si sunt pe fuga, i-au niste picioruse. Pup
Recunosc ca nu e printre preferatele mele,dar vreau si eu o portie pentru sotul meu care o adora :))Pupici!
RăspundețiȘtergereSotul meu este amator.Pupici!
RăspundețiȘtergereMai ai si pentru mine o portie? In 40 de minute ajung la tine...
RăspundețiȘtergere@Fantezie, o portie este ptr sotul tau!! :) Pup
RăspundețiȘtergere@Mihaela, si una ptr al tau sot! Constat ca-i mai preferata de barbati... :)) Pup
@Cristina, am pus masa!! :) Pupici
@Fantezie, o portie este ptr sotul tau!! :) Pup
RăspundețiȘtergere@Mihaela, si una ptr al tau sot! Constat ca-i mai preferata de barbati... :)) Pup
@Cristina, am pus masa!! :) Pupici
Super ciorbita ta ...
RăspundețiȘtergereFara ea nu stiu cum as fi trecut prin facultate !!!
@Alex, d-aia i-am si spus "de a doua zi" :)) studentii stiu de ce :P
RăspundețiȘtergerePupici
Imi place am sa fac si eu cat de curand!! Pupici!
RăspundețiȘtergere@Adela, eu o fac cel putin odata la 1 luna - 1 luna jumatate! :) Pupici
RăspundețiȘtergereun deliciu,,pacat ca multa lume nu iubeste acest deliciu la fel fac si eu cu gogosari murati dar eu ii calesc in ulei si da o culoare..yam yam
RăspundețiȘtergereNu am incercat niciodata sa-i calesc.. data viitoare asa voi face! Eu ptr culoare mai calesc cate 1/2 morcov ras.. :)
RăspundețiȘtergeredaca as putea as gusta din poza, dar nu se poate, la cum arata si a iesit cred ca are un gust foarte bun si sanatos, e bine ca pui si poze cu tot procedeul de pregatire si prepararea ingredientelor..sa avem pofta! :)
RăspundețiȘtergere@Aurica, multumesc frumos ptr aprecieri. Noi suntem indragostiti de aceasta ciorbita :)
RăspundețiȘtergere