sâmbătă, 3 martie 2012

Pui umplut cu lamaie

Pentru o cina delicioasa, va recomand aceasta varianta cu care sigur nu veti da gres! Pentru reteta m-am inspirat de la Laura Adamache, caruia ii multumesc!

Ingrediente:
1 pui de 1,4 kg
2 lamai
1 pahar vin alb
50 g unt
sare
piper
maghiran
oregano
cimbru
busuioc
ulei de masline

Am pregatit puiul curatandu-l bine, taindu-i varful aripilor. L-am uns cu ulei de masline si prin interior si exterior, presarand sare si piper.
Una dintre lamai am spalat-o bine, am intepat-o cu o tepusa de frigarui si am introdus-o in pui. Copanele le-am prins in pielea, dar ptr ca mi se parea ca nu stau strans, am infipt batul de frigaruie.
Am pregatit un amestec de ulei de masline, vin alb, sucul de la o lamaie si condimentele, si am adaugat peste pui. 
Untul l-am taiat bucati si l-am pus deasupra puiului.
Am bagat puiul la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora jumatate, intorcandu-l din cand in cand. Am marit temperatura la 220 grade si am mai lasat inca o ora.
Din pacate n-am mai apucat sa fac poza la puiul intreg, frumos rumenit...
Am servit puiul cu cartofi prajiti taiati in bucati mari si salata de varza.
Pofta buna!

13 comentarii:

  1. Cun izul de lamaie intra in carne, cred ca-i tare bun. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios si aromat puiul cu lamaie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar Simona e super gustos....(dupa ce am servit o portie de pe Bucataras:)))) iti dau dreptate!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  4. ador aceasta combinatie ♥
    pupici si primavara plina de zambete

    RăspundețiȘtergere
  5. O bunatate! poate incerci si varianta aia alcoolizata maxim ;) sunt convinsa c-o sa-ti placa. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Sara & Miki, asa este, lamaia ii da un gust minunat! Pupici
    @Flory, foarte delicios! Pup
    @Maria, :))) iti ofer o portie si aici! Pupici
    @Emily, si eu m-am indragostit de acest pui. Te pup si-ti trimit acelasi ganduri bune
    @Antonina, daca-i vb de varianta cu struguri si vin... n-am uitat deloc reteta! Din pacate atunci n-am avut tot ce-mi trebuie... respectiv struguri :) Pupici
    @Ramona Alina, asa am patit si eu cand am vazut reteta la Laura! :) Te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu tin puiul la marinat in zeama de lamaie si portocala...deci stiu cat e de gustos! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aromat si super delicios!!!Yummy!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cristina, a devenit si al meu! Pup
    @Adnia, asa am marinat fazanul.. dar pui n-am incercat inca! Pup
    @Licuta, sar`mana. Pup dulce

    RăspundețiȘtergere