Cu trecerea timpului am constatat ca gusturile culinare, si nu numai, s-au tot schimbat. Daca acum 10-15 ani mi-ai fi dat ciorba de burta, as fi murit de foame si nu ma atingeam de ea. Acum este ciorbita mea preferata!!! Acelasi lucru s-a intamplat si cu papanasii... Cu ani in urma, nu intelegeam combinatia de gogoasa cu branza, cu dulceata si smantana! Acum, este desertul meu preferat!!! Din pacate pana acum nu-mi iesea cum as fi vrut si de aceea era clienta restaurantelor! Am incercat foarte multe varianta, dar cand am vazut reteta la Licuta Marin, mi-am zis "asta este!" Si mare dreptate am avut.. papanasii au iesit exact cum mi-i doream: pufosi si gustosi!
Eu am facut cantitatile la jumatate, si mi-au iesit 6 gogosele, care au fost mai mult decat suficiente ptr mine si iubitul meu.
Ingrediente:
100
g branza dulce de vaci
2
linguri rase zahar
1
ou
½
lingurita bicarbonat
1
zahar vanilat
1
praf de sare
50
- 60 g faina
Am amestecat bine oul batut cu zaharul, apoi am adaugat branza de vaci sfaramata, bicarbonatul, sarea, zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu mana pana se formeaza un aluat usor de modelat.
Cu
maine infainate am impartit aluatul in 6 bucati, pe care le-am facut bile. Am
aplatizat bilele cu mana, apoi am facut cate o gaura in mijlocul fiecarei
bilute.
Intr-o
cratita, am pus suficient ulei de incins, prajind papanasii pe ambele parti, la
foc mic, fara insa a-i arde.
Pofta buna va doresc!Multumesc Licuta ptr reteta!! Pupici!
Inghit in sec,grozavi sunt dar n-am mai facut de foarte mult timp.Servesc de la tine cu permisiunea ta :)!Pupici muuulti!
RăspundețiȘtergere@Flory, serveste cu placere! Pupici
RăspundețiȘtergereDiferit de faptul ca sunt foarte buni,arata grozav!
RăspundețiȘtergereVin si eu la o portie ca nu am mancat de mult. Pup!
RăspundețiȘtergereCe bine aratã! eu nu am pregãtit acasa niciodatã :D
RăspundețiȘtergereYammy, mai ai si pentru mine?
RăspundețiȘtergereDeliciosi!!!Multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur ca iti place!Pupici si o duminica minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergereDe ani de zile nu am facut.Acestia ai tai arata super bine.Pupici!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!
RăspundețiȘtergereCred ca a trecut un secol de cand nu am mai mancat papanasi.
RăspundețiȘtergereIi ador, imi plac mult dar cand vine vorba sa-i fac, mai bine ies in oras si mananc acolo :))
Arata imbietor de bine....yammyy....!!!!
RăspundețiȘtergereCe mult imi plac papanasii!!
RăspundețiȘtergereMmmmm, declicosi papanasii!
RăspundețiȘtergere@Teo, sunt grozavi de buni! Pup
RăspundețiȘtergere@Sara&Miki, cu mare drag va astept! Pupici
@Ramona Alina, eu am incercat multe varianta, dar pana acum nu mi-a iesit niciodata! Asa ca iti recomand aceasta reteta. Pup si mercic de vizita
@Cristina, mai fac o tura special ptr tine! Pupici
@Licuta, sar`mana de reteta! Super au fost! Pupici
@Mihaela, sper ca ti-am facut pofta ca sa faci si tu! Nu de alta dar parca as manca o portie si de la tine. Pupici
@Alexandrina, multumesc. Pup
@Bucate apetisante, asa eram si eu, papam in oras, dar acum in sfarsit mi-au iesit! Pupici
@Maria, multumesc! Pupici
@Haplea, si mie la fel!
@Maya, sar`mana! Pupici
Delisioso :)
RăspundețiȘtergereNu am mai facut de cam multa vreme asa ceva :( . Trebuie reparata greseala asta :)
@The Wandering Oltean, iti recomand aceasta reteta!
RăspundețiȘtergereador combinatia branza-dulceata, gem... ador gogosile in orice mod facute
RăspundețiȘtergereSimo, si eu ziceam la fel ca tine :)) Ai fost asa dulce in descriere :)
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata !
@Strumfita, la gogosi ma mai abtin.. dar la papanasi nu! Pupici
RăspundețiȘtergereLaura, mai am eu niste chestii pe care nu le mai mananc, dar in principiu am invatat sa nu refuz ceva decat dupa ce gust! Te pup dulce!
RăspundețiȘtergereau iesit super si au o culoare aurie superba si frumoasa si sigur au un gust demential de apetisant alaturi de niste fructe sau ciocolata si alte minunatii culinare :D
RăspundețiȘtergere