Este prima oara cand particip la
Provocarea secreta organizata de
Ama, al carui blog l-am descoperit de nu foarte mult timp, si unde veti gasi niste lucruri extraordinare... preparate de tot felul si pe toate gusturile, dar si meniuri ptr bebelusi, ceea ce este de foarte mare ajutor ptr tinerele mame, care vor sa difersifice mancarea bebelusului lor.
Ama mi-a facut o mare surpriza si mi-a oferit un blog care m-a uns la suflet! Un blog in care am regasit Danemarca... unul din locurile in care m-am simtit foarte bine!
In jurul Kadiei este un blog complex, unde va invit sa mergeti in vizita. Kadia va va invita, prin intermediul fotografiilor, in niste locuri extrem de placute, iar cand veti obosi de atata plimbat, va va servi cu bunatatile preparate chiar de ea, cu ajutorul lui Vlad si sub strica supraveghere a motanelului lor.
M-am hotarat foarte greu ce sa aleg de pe blogul Kadiei, dar cum am constatat ca si ea este pasionata de painica facuta in casa, m-am hotarat sa aleg
chiflete de casa.
Ingrediente:
300 g faina alba
200 g faina integrala
1 lingura suc lamaie
1 lingura sare
1 pliculet drojdie uscata
300 ml apa minerala
5 linguri ulei de masline
seminte de floarea soarelui
ulei de masline ptr uns tava
Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui.
Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am framantat cca 15 minute.
Am creat o bila pe care am lasat-o la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu folie alimentara.
Am pus aluatul pe masa infainata si l-am impartit in 8 bucati, carora le-am dat forma rotunda si le-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu faina de copt.
Am lasat la crescut cca 45 minute. Apoi le-am "uns" cu apa si am presarat deasupra faina integrala. Imi place painea "pudrata" cu faina... mie mi se pare ca seamana cu painea aceea facuta pe cuptorul de caramida, la foc de lemne...
Le-am dat apoi la cuptor (preincalzit), la 190 grade, timp de 40 minute.
Cum au iesit?? DELICIOASE!
Binenteles ca una a disparut direct din tava!
Pofta buna va doresc!
Noi adoram painea de casa! E delicioasa!
RăspundețiȘtergereDelicioase painici ! pupici Simo
RăspundețiȘtergerePainea de casa este cea mai buna!
RăspundețiȘtergere@Fancy Cake, si noi papam cu mare placere painica facuta in casa, iar eu incerc orice combinatie! :) Pupici
RăspundețiȘtergere@Antonina, te pup dulce telegenic`o! :)
@Haplea, mare dreptate ai! Pup
Arata tare bine!!!Chiar daca nu prea mai mananc paine in ultimul timp, tot as fura una:))Pupici!
RăspundețiȘtergereChiar am ramas fara paine, pot sa fur una? O sa le fac si eu, chiar arata bine si sigur sunt delicioase. O duminica frumoasa iti doresc :)
RăspundețiȘtergere@Licuta, si eu incerc sa ma abtin la paine, dar la d-asta de casa nu prea pot! :) Pupici
RăspundețiȘtergere@Ghiocela, serveste te rog! Ai iesit foarte pufoase si gustoase, deci ti le recomand! Pupici
Love your recipe, simple, healthy, and looks absolutely delicious!
RăspundețiȘtergere@Loveforfood, thanks!
RăspundețiȘtergereUna si pentru mine,stii ca sunt fan paine de casa.Pup!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa ma pun si eu pe facut chifle !!! ;)
RăspundețiȘtergereDoamne ajuta !!!! S-a publicat comentariul din prima !!! ;) ...te pup Simo !!!
RăspundețiȘtergere@Mihalea, bineteles ca una-i a ta! D-aia am si facut mai multe :)) Pupici
RăspundețiȘtergere@Adina, ma bucur ca ai reusit sa comentezi! In sfarsit! :) Te pup
Ador aluaturile si painicile tale imi plac foarte mult,delicioase!Pupici!
RăspundețiȘtergereimi plac chiflele, pentru micul dejun mi se par perfecte!
RăspundețiȘtergerece frumoase ti-au iesit! Ma bucur ca ti-a placut la mine in "vizita" si te mai astept :) Eu sunt innebunita dupa painea calda, iar de cand am masina de paine aproape nu mai cumpar din magazin. E cea mai buna painea facuta acasa.
RăspundețiȘtergere@Flory, si eu iubesc aluaturile! Cred ca se si vede.. :) Pupici
RăspundețiȘtergere@Cristina, n-au mai ramas ptr micul dejun.. :)) Pupici
@Kadia, multumesc ptr reteta si multumesc ptr ca mi-ai adus Danemarca mai aproape.. macar ptr cateva minute! Si eu am masina de paine de cativa ani, dar parca-mi place mai tare sa manevrez eu cum vreau aluatul! :) Sunt zilnic la tine pe blog, dar n-am vrut sa ma desconspir :)) Pupici