Cel mai tare si mai tare imi place supa cu taitei de casa. Iar supa de fazan... este o minunatie! Precizez ca fazanul provine dintr-o crescatorie, si nu din vanat.
Ingrediente:
1 fazan micut (adica, o fazanita)
2 ceape
2 morcovi
1 pastarnac potrivit
1 telina mica
pasta de rosii
patrunjel
ptr taitei: 1 galbenus, sare, faina cat cuprinde
Mai intai am pregatit taiteii, pentru a avea timp sa se usuce.
Fazanul l-am spalat bine (eu l-am primit gata curatat), apoi l-am parlit pe flacara si l-am frecat cu o mana de malai (si aici s-a rupt pielea de pe fazan!).
Am portionat fazanul si l-am pus la fiert cu putina sare, spumand de cate ori este cazul.
Legumele le-am curatat si taiat bucati marisoare.
Am adaugat legumele si am lasat sa fiarba bine.
Cand legumele si carnea s-au fiert, am scos carnea (o parte am taiat-o bucatele, oprind totusi si bucati mai mari..), iar zeama am strecurat-o de doua ori. Din zarzavatul pe care l-am scos, am taiat doar rondele de morcov pe care le-am adaugat in zeama.
Cand a inceput sa clocoteasca, am pus taiteii uscati si scuturati de faina.
Iar dupa ce taiteii au fiert, am adaugat pasta de rosii... (eu am avut la tub, adusa de sora-mea din It, si de care uitasem..)
Iar dupa cateva clocote, am pus patrunjelul verde tocat marunt.
Ce a iesit?? O NEBUNIE!!
Am servit supa fierbinte, si binenteles cu painica de casa!
Sa aveti pofta! Iar daca va "pica" un fazan in mana... nu-l refuzati! Merita sa-l faceti o supa...
Vreau si eu o portie, n-am mancat niciodata fazan....!!!
RăspundețiȘtergereCu mare placere te servesc! Pupici
ȘtergereAwww ce bunatate!!! N-am mai mancat fazan de secole! desi fazan am fost de multe ori ;)) Si ce misto arata taiteii!!! Asa pofta mi-ai facut, ca merg sa framant niste aluat!!
RăspundețiȘtergereDaca tu ai taiteii, eu vin cu fazanul (mai am unu in congelator!). :) Pupici
ȘtergereNici nu stiu de cand nu am mai mancat fazan:))?Un adevarat deliciu supita!Pup!
RăspundețiȘtergereAsa este, a fost foarte buna. Nici eu n-am mancat multi ani.. la soacra mea am mancat prima oara. Pupici
ȘtergereCred ca a fost grozav fazanul alturi de taieteii aia!Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte buna fuse! :) Pup
ȘtergereCu siguranta a fost tare buna! Pup!
RăspundețiȘtergereCu siguranta da! :) Te pup
ȘtergereAm primit si eu anul trecut un fazan, dar l-am facut fritura. Ciorba nu am mancat, dar cred ca-i un deliciu. Se vede ca fazaniata ta are ceva grasime. Pup!
RăspundețiȘtergereMai am un fazan pe care vreau sa-l fac friptura. Fazanita a fost cam grasa.. nici n-am oprit toata grasimea :) Pupici
ȘtergereCred ca a fost o bunatate de supa. Si eu prefer supa cu taitei de casa, este de mii de ori mai buna!
RăspundețiȘtergerePupici!
Eu supa numai cu taitei de casa o fac. Doar in cazul in care nu am timp sa-i pregatesc, pun taitei de orez (cred ca de vre-o doua ori am facut asa). Pupici
ȘtergereCastronul acela cu ciorba este numai al meu.Imi place fazanul mult de tot.Pupicei multi!
RăspundețiȘtergereTi-l ofer cu placere! Pupici
ȘtergereDaca ai stii cat de mult imi place... nu am mancar de vreo 10 ani asa ceva! Pup
RăspundețiȘtergereCristina, cred ca se gaseste in supermarket fazan. Sau, o sursa mai buna, exista o fazanarie la Balta Doamnei... nu stiu in ce conditii comercializeaza, dar ma pot interesa, ca doar sunt in "batatura" meu :) Pupici
Ștergereasta da, supa!
RăspundețiȘtergereAdnia, mercic. Te pup!
Ștergere