Cu aceasta reteta voi participa la Provocarea lunii Decembrie, provocare sustinuta luna aceasta de Brandusa.
Ingrediente:
0,6 kg fleica porc
3 catei usturoi
1 bucata ghimbir
cimbru uscat
1 foaie de dafin
boia de ardei iute
sare
piper
ulei
apa
Fleica curatata de grasime, se sareaza si se pipereaza, si se lasa cca jumatate de ora la frigider.
Se freaca bucata de carne cu condimentele amestecate si cu usturoiul si ghimbirul rase.
Dupa o zi, cand carnea si-a luat din arome, se leaga bucata de carne cu sfoara. Se pune intr-un vas, se toarna un pahar de apa (se poate si vin sau bere neagra), apoi se acopera vasul cu folie si se da la cuptor la 180 grade ptr 15-20 minute, apoi la 150 grade ptr 90-120 minute. In ultimele 30 minute se scoate folia de aluminiu, si se lasa sa se rumeneasca.
Se opreste focul, se deschide cuptorul si se lasa sa se raceasca in cuptor (eu am lasat pana dimineata).
A doua zi, se scot sforile, si.. se serveste la micul dejun cu mustar sau fiecare cum doreste. Este un foarte bun inlocuitor al preparatelor din carne din comert, mai ales ca nu contine nici un E.
Rulada se poate "colora" cu bucati de morcov sau alte legume, dar din pacate eu am uitat sa pun.
Sa aveti pofta!
Primul venit,primul servit,asa ca dau atacul.Te pup si-ti doresc Sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi.
RăspundețiȘtergereEu am facut rulada de porc si de Craciunul trecut. Si am de gand sa fac si acum. Numai bine voi urma pasii descrisi de tine pentru ca in poze arata minunat.
RăspundețiȘtergereMulti pupici! Si bafta la castigarea provocarii!:*:*:*
Mihaela, te rog serveste! Te pup si iti doresc sa-ti aduca Mosul tot ceea ce iti doresti, liniste, intelegere si multa sanatate.
RăspundețiȘtergereOana, este prima oara cand fac si noua ne-a placut foarte tare. Singurul lucru care a lipsit au fost ceva legume prin el.. cred ca ar fi aratat altfel. La provocare poti participa si tu, trebuie doar sa gatesti ceva care sa contina cele doua ingrediente alese. Te pup dulce
Este exact ce imi trebuia, multumesc mult, mult pentru aceasta reteta, voi face si eu tot din carnea de porc de la ai mei, multumesc si sarbatori fericite iti doresc.
RăspundețiȘtergereTare bine arata rulada ta , sa o papati cu pofta maxima !!! Craciun fericit si un mos plin de surprize iti doresc !!
RăspundețiȘtergereMama Nina, cu multa placere! Te rog sa-mi spui cum ti-a iesit. Un Craciun plin de bucurii iti doresc! Pupici
RăspundețiȘtergereAdina, multumesc! Un Craciun Fericit si tie, si sa-ti aduca Mosu tot ceea ce-ti doresti. Pup
Arata tare bine!!!Pup si un Craciun fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereLicuta, mercic! Un Craciun fericit si tie, si sper sa-ti aduca Mosu tot ceea ce iti doresti! Pupici
RăspundețiȘtergereSuuuper...tin minte ca facea tata o asemenea reteta cand eram mai mic, dar folosea tot muschiul de pe spatele porcului. Oricum se vede maiestria aici. Multumim Frumos Simona si continua sa ne uimesti cu retetele tale.
RăspundețiȘtergereSarbatori de Iarna pline de caldura si iubire.
Cu stima,
Cristi (un iubitor pasionat) :D
Cristi, multumesc frumos ptr complimente si mai ales ptr urari! Iti doresc si eu tot ce-i mai bun si mai curat, iar Noul An sa-ti aduca tot ce-ti doresti. Te pup
RăspundețiȘtergereRicetta molto ben fatta... complimenti!
RăspundețiȘtergerehttp://www.ricette-dolci-ricette.com/
http://www.le-ricette.it/
Ricetta molto ben fatta... complimenti!
RăspundețiȘtergerehttp://www.ricette-dolci-ricette.com/
http://www.le-ricette.it/
Azi pun rulada la cuptor am sa revin cu impresia finala .Mulțumesc mult pentru rețetă mi-a atras atenția imediat arata foarte bine !
RăspundețiȘtergere