luni, 19 decembrie 2011

Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

Din categoria bun si rapid, va prezint acest preparat, care noua ne place foarte tare, si care se prepara destul de repede... Exact cat face iubitul meu de la serviciu (Bucuresti), pana acasa (Ploiesti)! :)

Ingrediente:
2 bucati piept pui
50 g unt
1 lingura faina
50 ml lapte dulce
150 ml smantana
4 catei usturoi
sare
piper
patrunjel proaspat
ulei ptr prajit pieptul de pui


Pieptul de pui l-am spalat, l-am uscat bine cu servete, si l-am taiat bucati potrivite (nu foarte mici). Am sarat si piperat bucatile de piept si le-am lasat sa se odihneasca vre-o ora in frigider.
Cand a fost gata odihnit am prajit pieptul in ulei incins, iar cand a fost gata, l-am scos si l-am tinut la cald pana am pregatit sosul.
Am topit untul pe foc mic. Am adaugat o lingura de faina si am amestecat rapid. Am stins cu putin lapte dulce si cu smantana. Daca sosul este prea gros, se mai dilueaza cu putin lapte dulce.
Am sarat si piperat, am adaugat usturoiul pisat, si am lasat cateva minute, la foc mic.
Bucatile de piept prajit le-am pus intr-un vas de yena, peste carne am adaugat sosul de smantana.
Am dat la cuptor pentru cca 20 minute. Apoi am adaugat patrunjelul verde tocat marunt si am mai dat la cuptor 5 min.
Am pus apoi 1 lingura delikat (na, sa ma injure aia de mananca .. bio!) si am mai lasat inca vre-o 5 minute.
Am papat pieptul de pui cu sos si mamaliguta fierbinte!
Sa aveti pofta!


14 comentarii:

  1. Ce bine arata!!!Ce pofta mi-ai facut!Yummy!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. excelenta combinatie, exact pe gustul meu :)
    te pup ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place la nebunie combinatia asta !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. =)) Ce tare ai fost la faza ''sa ma injure aia care mananca bio'' :)) Sa ne injure ca si eu sunt o obsedata (as putea spune) de delikat. O folosesc in loc de sare ;)) Asta e :D
    Preparatul tau arata fantastic :X:X:X Felicitari! Te pup duuulce si iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare bun o fi fost cu mamaliguta aia alaturi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Licuta, multumesc. Pupici
    Emily, avem gusturi identice! Te pup
    Adina, multumesc! Poate o vei incerca si tu! Pup
    Cristina, serveste cu placere cat doresti! Pupici
    Oana, treaba cu bio.. am avut o discutie interesanta cu unii care cica-i cu e-uri delikatul, dar sunt fani pui hraniti cu hormoni de crestere :)) Si mie imi place gustul delikatului, din pacate nu am gasit niciodata timp sa-l prepar in casa ca sa vad cum este. Te pup
    Teo, bun-bun este cu mamaliguta calda.. Of, iar imi e pofta! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari! Mi-ai dat idee pentru un pranz rapid. Imi place....

    RăspundețiȘtergere
  8. Ghiocela, ti-o recomand! Este foarte buna si usor de gatit. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Este foarta buna reteta merita-ccercata.O adevarata delicatesa pwp

    RăspundețiȘtergere
  10. chiar acum am aceasta reteta la cuptor. Abia astept sa fie gata sa o "devorez". Sper sa fie pe plac si sotului.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Lenuta, multumesc de vizita. Sper ca preparatul sa fi fost pe placul vostru. Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. ce vorbesti....cel mai bun preparat cu smanatana taiata....si de ce sa mai pui delikat???nu are rost......iar sosul iese mult mai bun si mai legat cu smantana dulce.....mai incearcca

    RăspundețiȘtergere
  13. Francisc-Cristian Magureanu, multumesc de vizita.. dar totusi nu inteleg unde ai vazut tu smantana taiata?! Dar in fine, probabil calitatea pozelor lasa de dorit.. eram si eu mai tanara :) Eu n-am folosit niciodata smantana dulce la mancaruri.. ci doar la prajituri, ca d-aia ii spune dulce, iar din ea se face frisca. Ptr mancaruri folosesc ori smantana acra, ori smantana ptr gatit. Dar, gusturile nu se discuta! Iti doresc pofta buna la pui cu smantana dulce!

    RăspundețiȘtergere