vineri, 11 noiembrie 2011

Pui in sos de smantana cu cartofi condimentati

Cea mai bună legumă ptr mine este puiul! Şi cum nu am mai făcut de mult, iar iubitul îşi dorea ceva cu sos alb, am improvizat aceasta combinaţie.

Ingrediente:
1 piept de pui
100 g smântână
30 ml lapte
1 lingură rasă făină
50 g unt
5 căţei de usturoi
sare, piper

3 cartofi
boia de ardei iute
pătrunjel mărunţit uscat
oregano măcinat
rozmarin măcinat
oregano uscat
ulei măsline
50 g unt
delikat

Pieptul de pui l-am spălat bine, l-am porţionat si l-am pus să se scurgă pe şervete de hârtie. Le-am sărat şi piperat, apoi le-am prăjit pe ambele părţi.
Am scos pieptul calit pe o farfurie şi am dat deoparte.
Intr-o crăticioară am pus 50 g unt şi am lăsat să se topească. Am adăugat lingura de făină şi am amestecat bine-bine să nu se formeze cocoloaşe. Am stins cu lapte dulce, apoi am adăugat smântână şi am continuat să mestec.
În sosul format am pus usturoiul pisat, apoi am potrivit de sare şi piper.
Am pus pieptul prăjit într-un vas de yena, am turnat sosul peste pui şi am băgat la cuptor, la foc potrivit ptr o oră.
Cartofii i-am curăţat, i-am condimentat cu boia, pătrunjel, oregano, rozmarin, busuioc, delikat şi ulei de măsline. I-am pus într-un vas de yena, am pus câteva bucatele de unt şi am dat vasul la cuptor cca 40 minute.
 Am mancat pe nerasuflate cu paine intermediara cu seminte!
Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Am mancat painea inainte,acum servesc asa gol ca sa-i simt mai bine gustul.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru sugestie. Chiar nu stiu ce sa mai fac de mancare. O zi frumoasa-ti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela, merge foarte bine cu painica ta cea rosie! :) Pupici
    Ghiocela, si eu am aceeasi problema.. Multumesc, te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai Simona,eu n-as fi avut rabdare sa-l mai las o ora la cuptor...si eu adaug praf de usturoi in smantana si-mi place mult!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place improvizatia ta !!!! :):) O duminica frumoasa iti doresc !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Petronela, nu am folosit usturoi praf, ci pisat, cred ca nu se vede prea bine... Am in casa si praf, ptr orice eventualitate :) Pupici
    Adinuta, multumesc! Te pup
    Cristina, multumesc! Pupici

    RăspundețiȘtergere