Data viitoare fac dupa reteta KFC :)
Ingrediente:
10 aripioare de pui
5 catei usturoi
1 lingura delikat
sare
2 cani apa
boia
crocant snitel
6 cartofi
1 ceapa mica rosie
1 ceapa mica alba
slanina de porc
ulei
1/2 lingurita boia iute
Aripioarele le`am spalat, am indepartat varfurile, apoi le`am taiat pe jumatate. Le`am amestecat cu usturoiul pisat, delikat, sare si cele 2 cani de apa si le`am bagat la frigider pentru 24 ore. A doua zi, le`am scurs de apa si le`am amestecat cu boia. Le`am mai lasat cateva minute, cat am pregatit cartofii ptr fiert.
Intr`o cratita am pus ulei din abundenta si am lasat sa se incinga bine. Aripioarele le`am amestecat cu crocant snitel, apoi le`am pus in ulei incins.
Le`am prajit pe ambele parti.
Cartofii i`am pus la fiert in coaja, insa nu foarte tare, doar cat sa intre furculita in ei. I`am lasat sa se raceasca putin, apoi i`am taiat cubulete nici prea mici... nici prea mari.
Am pus putin ulei la incins... am adaugat ceapa taiata solzisori si slanina cubulete subtiri si am lasat sa se caleasca. Cand au fost aproape gata.. fara a se arde, am adaugat 1/2 lingurita boia iute si am amestecat bine. Am adaugat imediat si cartofii cubulete si am amestecat cu totul. Am lasat cateva minute, la foc mic, sa se imbine aromele..
Combinatia de afumatura de la cartofi cu aroma de usturoi de la aripioare a fost delicioasa!
Pofta buna!
Ce bune sunt!!!Yummy, mi-ai facut pofta!Pup!
RăspundețiȘtergereDelicioase!!!
RăspundețiȘtergereO bunatate,nu alta.Pupici!
RăspundețiȘtergereLicuta, iti trimit o portie vituala! Pupici
RăspundețiȘtergereCristina, cartofii sunt chiar dementiali! Dar nici cu aripioarele nu`mi e rusine.. Te pup
DiaMar, chiar ca bun! Pupici
Ce-mi plac aripioarele picante.....
RăspundețiȘtergere