RSS

sâmbătă, 29 august 2015

Salata de fasole verde cu usturoi



Luna aceasta gazda provocarii Weekend cu spor ne-a dat sa alegem din trei categorii: salate, reteta vegetariene si prajituri. Pentru ca timpul nu mi-a permis, m-am oprit la aceasta salata care mi-a facut cu ochiul din prima! O bunatate!!!
Ingrediente:
1 borcan 800 g fasole verde
2 catei usturoi
marar
sare
piper
ulei
otet

vineri, 28 august 2015

Budinca de branza cu nuca de cocos



Luna aceasta gazda Provocarii Secrete - d-na Elena Toma, m-a pus "sa gatesc cu Misu" :) Si am ales sa gatesc aceasta delicioasa budinca, simpla, rapida si care merge la starea mea de acum, adica nu are ciocolata, pe care n-o mai suport! :)
Multumesc ptr reteta! Foarte buna a fost, chiar acum am devorat o portie!

Ingrediente:
120 g branza dulce vaci
170 g cottage cheese
100 ml lapte dulce
3 oua
4 linguri zahar
2 linguri nuca cocos
2 linguri gris
2 linguri faina
1 plic praf de copt
1 esenta vanilie
1 lingurita coaja de lamaie
1 praf sare
1 mana stafide

luni, 24 august 2015

Supa de rosii cu taitei de casa



Una din supele copilariei mele, si recunosc nu eram chiar mare fan ca n-avea carne :P... era supa de rosii cu taitei de casa (sau galusti, pe care tot din copilarie nu le mai mananc!). 
Vara era sezonul acestei supe.. pregatita cu rosii si legume din gradina proprie.. Si acum tot cu legume din gradina parintilor mei am facut aceasta supa..
Imi amintesc ca bunicii sau parintii consumau supa rece, neincalzita.. eu abia ma atungeam de ea calda :) Intre timp a inceput sa-mi placa, desi in ultimii ani din nu stiu ce motiv n-am facut aceasta supa..  Cris, prin tema aleasa pentru luna aceasta - SUPE/CIORBE la provocarea "Traditie si gastronomie romaneasca" mi-a amintit de aceasta supa, pe care am savurat-o cu mare pofta! Eu, ca al meu barbat s-a uitat lung si s-a infipt in ciorba de fasole cu afumatura..
Ingrediente:
1 ceapa medie
1 morcov
1 ardei gras
1 fir ceapa verde
1 patrunjel radacina
¼ bucata telina
1 cartof marisor
6-7 rosii mari (1 litru suc rosii)
Taitei: 1 ou, faina, sare
patrunjel verde

miercuri, 12 august 2015

Salata de castraveti cu usturoi si marar

Este vara.. mult prea cald ptr a incinge plitele sau cuptoarele! Azi va aduc o salata absolut delicioasa! Recunosc ca pentru reteta asta m-am inspirat de pe un blog pe care il vizitez, dar spre rusinea mea nu stiu a cui este exact reteta... asa ca, rog sa fiu atentionata de cel ce si-o reventica, pentru a putea face directionare catre sursa :)


Ingrediente:
5 castraveti (350g)
1 lingura oret de mere
1 lingura ulei de rapita
3 catei usturoi
piper
sare
marar