RSS

luni, 30 martie 2015

Saratele

Este prima luna in care particip la provocarea "Weekend cu spor" gazduita luna aceasta de Stefy, de la care am furat aceasta reteta delicioasa de saratele cu parmezan. Multumesc Stefy, si scuze ptr intarziere :)

Ingrediente:
120 g unt
100 g telemea vaca propaspata, putin sarata
140 + 25 g faina
1 ou
sare
parmezan

miercuri, 25 martie 2015

Turte

Dupa o lunga perioada de absenta din blogosfera, incerc sa reiau treptat toate activitatile, printre care si Provocarea Secreta, care mie mi-a fost si-mi este tare draga :) Cu atat mai mult m-am bucurat sa revin in aceasta provocare, mai ales luna asta, cand gazda este Paula, al carui blog vi-l recomanda cu drag!
Paula mi-a dat la rasfoit blogul unei craite in bucatarie, de unde am ales aceste minunate turte!

Ingrediente:
500 g faina alba
1 lingurita bicarbonat
1 cana lapte batut
½ lingurita sare

marți, 17 martie 2015

Chec din albusuri cu agrise si ciocolata

In ultimii ani am devenit tare "strangatoare" :) si aici am inclus si pastrarea albusurilor din care mereu pregatesc ceva, de obicei chec. Am constatat ca sotului meu (care nu-i deloc fan chec-uri) ii plac foarte tare chec-urile din albusuri! 
De data asta m-am inspirat de la checul facut de draga mea prietena Gina, cu ceva modificari, din lipsa de esenta de trandafir si colorant rosu.


Ingrediente:
5 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri faina alba
5 linguri lapte
50 g unt topit
esenta rom
½ plic praf de copt
agrise
ciocolata neagra

vineri, 13 martie 2015

Briose cu branza si spanac

Dupa cum am mai spus, sunt o mare pofticioasa, si tocmai de aceea mare grija trebuie sa am la greutate :) Si cum din cand in cand mai sar si calu`, imediat trec la dieta mea preferata - South Beach, care mie mi se pare extrem de usor de tinut si nu atat de drastica. Practic se renunta la cateva alimente timp de 2 saptamani, dupa care se introduc treptat. In fine, daca aveti intrebari legate de dieta, de reteta care pot fi gatite, va stau la dispozitie cu drag... eu am slabit cu ea acum 4 ani 11 kg, si am reusit in aceasta perioada sa ma mentin, binenteles in situatii de excese am luat cca 2-3 kg pe care le-am dat jos destul de usor.
Aceste briose pot fi incadrate foarte bine in prima faza a dietei!


Ingrediente:
250 g spanac congelat
3 oua
3 linguri pline branza dulce vaci
1 lingura plina urda sarata oi
3 linguri ardei gras congelat
3 fire ceapa verde
½ lingurita ardei iute tocat

luni, 9 martie 2015

Mucenici muntenesti



Astazi, in calendarul crestin ortodox sunt cinstiti si pomeniti cei 40 de Mucenici. Traditia spune ca azi se impletesc 40 de colaci, sau in alte zone ale tarii, mucenicii se fierb in apa, amintind de apa lacului in care au fost aruncati Sfintii Mucenici. Anul acesta am facut, ca de obicei si copti - ptr ca ne plac foarte mult, dar si fierti, ca doar sunt munteanca! :)
Tot astazi este si ziua cand cei care nu au un nume de sfant isi pot serba ziua onomastica, asadar La Multi Ani! 
Cu aceasta reteta voi participa alaturi de Gina si invitatii ei la proiectul nou initiat Traditie si gastronomie romaneasca, acolo unde sunteti invitati sa gatiti romaneste, sa redescoperim gustul copilariei!!

Ingrediente:
200 g faina
cca 120 ml apa calduta
un praf de sare
2 litri apa
6 linguri zahar
1 esenta rom
1 esenta vanilie
coaja de lamaie si portocala
nuca macinata
scortisoara
Turte: faina, apa, sare

sâmbătă, 7 martie 2015

La Multi Ani mama!! 2015

Astazi este ziua in care sufletul meu se intoarce in timp.. si simte aceeasi emotie ca acum 25-30 de ani.. Este ziua mamei, este ziua in care ma framant toata sa-i fac o surpriza.. o bucurie :) Desi, mama, care-i cea mai faina fiinta din lume, se multumeste doar sa ne auda macar la telefon, daca problemele vietii fac in asa fel incat sa nu ne vedem fix in aceasta zi, dar chiar si atunci, am eu grija ca surpriza sa ajungala ea inainte!
Nu am copii inca, dar tare mi-as dori sa seman cu mama.. o fiinta calda, iubitoare, deschisa, vesela, luptatoare, supusa, dar smechera tare :) 
Te iubesc mama mea!!! Sa fi sanatoasa, si sa traiesti 1000 de ani alaturi de grasu` de tata :) !!

Iar pentru voi, doamnele care trec pragul casutei mele virtuale, un La Multi Ani cu mult drag!