RSS

vineri, 31 ianuarie 2014

Parada Provocarea Secreta

Luna aceasta am avut onoarea a fi gazda Provocarii Secrete, proiect initiat de Ama. Am avut ceva batai de cap.. dar pana la urma a iesit bine. Dupa metoda "cine imparte parte isi face", pentru mine am ales un blog pe care la prima impresie am crezut ca nu-l cunosc, dar dupa rasfoire mi-am dat seama ca-l mai vizitasem cu ceva timp in urma. :)
Dar, sa trecem la parada!!

duminică, 26 ianuarie 2014

Taitei de casa

De cateva luni am cam chiulit de la Provocarea Bucatarul Curajos.. nu ca nu mi-as fi dorit sa particip, ci pentru ca timpul asta parca s-a scurtat! Luna asta gazda provocarii sarate a fost Carmen Tobias, al carui blog il stiam (trebuie sa-i multumesc lui Carmen ptr ca m-a virusat cu vizitele prin targurile de vechituri, spre disperarea barbatului meu :P), si care ne-a propus sa facem taitei de casa!  Mare bucurie pe mine, mai ales ca sunt preferatii mei in supele de pui sau de fazan! Poze n-am foarte reusite.. le voi reface cu prima ocazie, dar de buni, sunt tare buni domne` ca doar sunt cu produse bio, ousoare de la gainile din curte si faina facuta la moara din graul nostru! :)

Ingrediente:

oua de gaina (de curte)
sare
faina

marți, 21 ianuarie 2014

Cozonac fara framantare by Cerasela



Luna aceasta am avut onoarea sa fiu gazda Provocarii secrete, proiect initiat de Ama. Si dupa premiza "cine imparte parte isi face" pentru mine mi-am ales un blog nou ptr mine, pe care nu-l stiam, blogul Ceraselei aka Bunatati de prin lume adunate. Am ochit eu ceva bunatati p-acolo.. dar cum sunt sensibila la aluaturi dulci, binenteles ca am ales sa pregatesc un cozonac, care a iesit absolut delicios!!!

Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina + cca 100 g
500 ml lapte
350 g zahar
50 g drojdie proaspata
15 linguri ulei
15 linguri unt topit caldut
3 linguri smantana
4 galbenusuri
1 lingurita sare
coaja de la o portocala
esenta vanilie
Umplutura:
4 albusuri
200 g zahar
40 g cacao
200 g nuca macinata
100 g stafide
sare
cateva picaturi suc de portocale
esenta de rom
1 ou + 1 plic zahar vanilat

marți, 14 ianuarie 2014

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente

Din fericire pentru noi, branza avem zilnic la dispozitie.. fie de vaca, fie de oaie, si ocazional de capra. Pentru a nu ne plictisi, am incercat sa imbunatatesc gustul clasic al branzeturilor, marinandu-le de data asta in ulei de masline. O bunatate!!


Ingrediente:
400 g cascavea de vaca afumata
200 g telemea proaspata vaca
½ ardei iute verde
1 crenguta rozmarin
ienibahar boabe
ienibahar pulbere
coriandru boabe
piper negru
piper rosu
marar uscat
busuioc uscat
tarhon uscat
5 catei usturoi
ulei de masline

miercuri, 8 ianuarie 2014

Pizza Capriciosa

Cine vine la o pizza?!


Ingrediente:
Ptr. aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
½ lingurita sare
300 ml apa calduta
3-4 linguri ulei de masline
Ptr. topping:
salam picant
salam crud-uscat
rosii uscate in ulei
mozzarella
Ptr. sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat

duminică, 5 ianuarie 2014

Pulpa de porc la cuptor

La Multi Ani, dragii mei! Au trecut si sarbatorile... am inceput un an nou, speram mai bun, mai prosper, mai linistit.. Cred ca fiecare isi face un "raport" la sfarsit de an.. pentru noi a fost un an cu mari incercari.. un an tulbure.. un an in care am primit pe o parte, dar am pierdut pe alta.. dar totodata un an in care am pus prima piatra la proiectul nostru drag: o ferma! Pentru anul asta avem multe si mari planuri.. ne vom cununa, vom cununa la randul nostru, vrem sa ne mutam in casuta noastra si binenteles sa finalizam dragul nostru proiect. Cam multe, nu?! Dar, speranta moare ultima, iar tineretea asta ne da aripi! :))
Ce sa va doresc eu voua.. stiti voi mai bine ce va doriti.. eu doar atat va zic: sa aveti un an perfect!!


Ingrediente:
pulpa de porc cu sorici
sare
piper macinat
piper boabe
boia
cimbru
usturoi
ulei
cartofi