RSS

luni, 26 august 2013

Tarta cu branza, afine si zmeura

Stiti cum este sa poftesti rau, dar rau de tot?! Ei, eu patesc frecvent asta! Ma gandesc cu groaza ce ma voi face cand voi fi gravida.. :P Dar sa revenim... Site-ul Cristinei il urmaresc de dinainte sa am blog.. si imi este foarte draga... Dar cand e vb de bunatatile ei... zau ca ma `nerveaza rau! Nu stiu dom`le cand are timp sa gateasca atat, si atat de bine! :)
Tarta asta am vazut-o la ea, am poftit rau cateva zile.. am facut-o.. n-am avut timp s-o postez atunci, dar... de atunci si pana acum am repetat-o aproape saptamanal, cu toate fructele posibile! Dar, the best ramane cea cu afine, zice barbatul meu! Si daca va spun ca am o jumatate de tarta (cu mure de data asta) in frigider, ma credeti?! Ce sa fac, daca domnu` este indragostit iremediabil de ea.. adica de tarta?! :P
Multumesc Cristina ptr reteta asta si nu numai!


Ingrediente:
Blat:
250 g faina
50 g zahar pudra
1 ou
90 g unt moale
sare
Crema:
500 g branza de vaci (PILOS)
100 g zahar pudra
50 g unt
1 plic budinca de vanilie (40 g)
1 fiola esenta de vanilie
zmeura
afine

marți, 13 august 2013

Limonada cu pepene rosu

Cu ceva timp in urma am poftit rau la limonada Cristinei, culmea eu, care nu pot manca pepene rosu, desi imi cam place :) Am zis ca totusi n-am nimic de pierdut daca incerc.. Daca pot bea bine, daca nu.. invit niste prieteni si le servesc lor. Culmea, organismul meu a acceptat foarte bine limonada, si am avut si prieteni in vizita!
Si ca sa nu lipsesc nici luna aceasta de la Provocarea Dulce Romanie, a carei gazda este Diana, trimit repejor limonada catre parada ei!


Ingrediente:
pepene rosu
2 lamai
100 ml apa
100 g zahar
cateva frunze menta

vineri, 2 august 2013

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde



Nu-i asa ca va era dor de o friptura de porc?! Mie DA! :) Asa ca... va invit la masa!!

Ingrediente:
800 g  pulpa porc
5 fire ceapa verde
5 fire usturoi verde
1 lingura boia
2 lingura ketchup picat
1 lingura delikat
½ lingurita cimbru
200 ml vin alb
ulei
sare
piper
patrunjel verde